|
Quick Contact
+123 456 5532

Välj rätt storlek på sängen

Sängen är för många den viktigaste möbeln i hela hemmet. Det är i sängen som vi får vår välbehövliga sömn och utan en god sömn blir vardagen snabbt svårhanterlig. Det finns många olika typer av sängar, men storleken är viktigare än vad de flesta tror.

För att sova gott är det viktigt med rätt förutsättningar för att kunna varva ner och komma till ro på kvällen. Det uppnås genom rätt inredning och rätt atmosfär i sovrummet. Förutom sängens utformning är det därför även viktigt med rätt ljus i sovrummet. Inred exempelvis med en praktisk plafond i taket, en läsvänlig sänglampa samt en och annan mysbelysning som bidrar till rätt sinnesstämning i sovrummet.

Sängens storlek – välj efter behov

De flesta vet att sömnen är mycket viktig för hälsan. Att välja rätt säng är därför en form av investering i din egen hälsa. Dock behöver inte sängen ligga i de övre prisklasserna för att du ska få riktigt bra kvalitet och utbudet på sängar med olika funktioner är stort. Välj en säng som passar din kroppstyp för att få den bästa komforten.

Storleken på sängen är också viktig att ta hänsyn till. En säng kan knappast vara för stor, men den kan dock vara för liten. Är du ensam om att ligga i sängen kan det räcka med en 90-säng. Har du hund eller katt kan det vara bra att fundera på om en större säng kan vara behövlig, med tanke på att våra husdjur oftast vill ligga i sängen med oss och kan ta upp en hel del plats. I så fall kan en säng runt 120 – 140 cm vara mer passande för att du ska få de bästa förutsättningarna för en god nattsömn.

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon