|
Quick Contact
+123 456 5532

Ett sovrum att längta till

En god natts sömn höjer livskvaliteten och gör att vardagslivet blir lättare och roligare. För att skapa bra förutsättningar för sömn finns det flera saker att tänka på vid inredningen av sovrummet som till exempel val av färg och möblering på rätt sätt.

Inredning i sovrummet

Att välja rätt färg i sovrummet är viktigt eftersom vissa färger ger en avkopplande känsla och därmed gör att du sover bättre. Exempel på färger som främjar sömnen är grått, beige, blått och grönt. Välj gärna dessa nyanser både på väggarna och på gardiner, mattor och övriga textilier i sovrummet för att skapa en harmonisk helhet. Klara gula eller röda färger är uppiggande och bör därför undvikas i ett sovrum.

Tänk på att ett sovrum inte bara behöver vara till för sömn utan att det också kan användas under dagtid. För att ett sovrum ska vara inbjudande även under dagen bör du bädda med överkast, stora kuddar och en mjuk pläd. På så sätt kan du lägga dig på sängen och vila en stund med en spännande bok eller surfplattan i knät. På LaLiving hittar du vackra överkast till sängar i lantligt stil som passar lika bra i sommarstugan som en lägenhet i stan.

Även lakan och örngott i ett skönt material gör underverk för sömnen. Genom att se till att ha rena och fräscha lakan och även vädra ordentligt så att det är svalt i sovrummet när du går och lägger dig ger du dig själv goda förutsättningar för att sova gott. Att ha det mörkt i sovrummet är ytterligare en viktig faktor för bra sömn vilket gör att tjocka gardiner som täcker fönstret är en nödvändig inredningsdetalj i ett sovrum.

Möblera rätt i sovrummet

Hur du möblerar ditt sovrum får betydelse för hur bra du kommer att sova på nätterna och hur ofta du kommer att vilja vara i sovrummet under dagtid. Genom att inreda sovrummet på ett smart sätt ökar du chansen att det blir ett rum att längta till både dag och natt. Först och främst bör du fundera över placeringen av sängen i rummet. De flesta trivs med att ha sängens gavel placerad mot en vägg så att de kan blicka ut över dörren och fönstret. Om du däremot vill få in så mycket frisk luft som möjligt kan en placering precis vid fönstret vara ett bättre alternativ.

Tänk igenom hur du vill kunna använda sovrummet under dagen, kanske behöver du en plats där du kan sitta ostört och läsa eller arbeta? I sådant fall är en skön fåtölj eller ett skrivbord viktiga att få plats med. Om du har begränsat med utrymme i sovrummet går det att hitta compact living-lösningar med till exempel vägghängda bord som kan fällas åt sidan när de inte används.

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon