|
Quick Contact
+123 456 5532

Skapa mysig belysning i trädgården

När man ska inreda i sin trädgård är det precis lika mycket saker som man måste tänka på, som när man inreder i hemmet. En sak som man behöver lägga fokus på är vilken typ av utomhusbelysning som man vill ha. Här kan det vara bra att fundera över om man vill att belysningen ska fylla någon speciell funktion. Ska det vara starkt ljus eller mysfaktor som man söker och vilken typ av belysning ska man då välja?

Funktion – Börja med att ta reda på funktionen och användningsområdet för belysningen. Ska lamporna fungera som utsmyckning eller ska de t.ex. lysa upp området runt garaget?

Tryggt och säkertRätt belysning kan få din trädgård att kännas mycket tryggare när mörkret faller på. Satsa på mjuka kontraster och undvik ljus som kommer att vara bländande.

Planera noga – Det kan vara bra att planera ordentligt innan man börjar att installera eller sätta upp belysning. Rita upp din trädgård och markera på vilka platser som du vill ha belysningen och vilken belysning som ska sitta vart.

Vackert inifrån – När du sitter i ditt vardagsrum kommer du vilja kunna titta ut i din vackra trädgård. Ställ dig i fönstret och se efter vad du vill lysa upp. Är det ingången till trädgården eller kanske en viss växt som du tycker mycket om?

Valet av ljusstyrka – Valet av ljusstyrka är viktigare än man kan tro. Om det är mörkt kommer ögat att ha svårt att ställa om sig om ljuset är alldeles för starkt. En grundregel är därför att man väljer svagare belysning på platser som är extra mörka för att på så sätt skapa rätt balans.

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon