|
Quick Contact
+123 456 5532

Så inreder du med lantlig stil

Om du tycker om naturliga material, skira gardiner och pelargoner i fönstren kommer du att trivas med en lantlig inredningsstil. Oavsett om du bor på landet eller mitt i stan kan du skapa en avkopplande lantlig oas i ditt hem.

Grunden i den lantliga stilen består av naturmaterial som trä, linne och glas. Även krukor i keramik och både torkade och levande växter passar bra. För att lyckas med en lantlig stil gäller det att se över både väggar, golv och innerdörrar. Genom att till exempel lägga in ett trägolv med breda tiljor i furu och välja en dubbeldörr i vitt med vackert glas skapar du omedelbart en bra grund. Hos GK Door hittar du innerdörrar av hög kvalitet och du kan enkelt beställa dem online och få dem levererade till ditt hem.

Rustikt och naturligt

Tradition och hållbara material är viktiga inslag inom lantlig inredningsstil. Klassiska exempel på den lantliga stilen är pärlspont på väggarna och tapeter med blommiga mönster. Även vitrinskåp och vita linnedukar passar bra i den lantliga inredningsstilen. Försök att utgå från förutsättningarna i ditt hem och tänk på hur helheten uppfattas. Dölj gärna sladdar och andra tekniska apparater för att skapa en mer gammeldags framtoning. Undvik minimalism samt betong och andra moderna material som ger en rå industrikänsla.

Lägg gärna in ett trägolv med breda golvtiljor samtidigt som du tapetserar med en blommig tapet eller sätter upp bröstpanel på väggarna. Undvik alltför kalla färger utan välj gärna nyanser av grönt eller vitt med en varm ton. Låt gärna inredningen ta tid och tänk igenom valen så att du inte ångrar dig i efterhand. Varför inte ägna några år åt att fynda på mysiga loppisar eller auktioner under sommarmånaderna? En av de hetaste inredningstrenderna just nu är återbruk och hållbar inredning vilket gör att just loppisar ligger ovanligt rätt i tiden. Fundera också på om du har vänner eller familj som vill bli av med möbler eller andra inredningsdetaljer. Kanske blir de bara tacksamma om du kommer förbi och hämtar saker hos dem så att de inte behöver frakta bort dem själva? Genom återbruk blir också inredningen mycket billigare än om du hade köpt allting nytt i olika inredningsbutiker.

I det lantliga hemmet passar det bra med blommande växter både inomhus och i rabatter längs med husets fasad. Några klassiska blommor är pelargoner, lavendel, rosor och pioner. Rosor och lavendel är dessutom härliga att torka och hänga upp i ett knippe vid ett fönster. Varför inte också torka lavendelns blommor och lägga dem i små egensydda tygpåsar och förvara i garderoben? Det ger en fräsch doft till textilier och hör till något av det mest traditionella och lantliga som finns.

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon