|
Quick Contact
+123 456 5532

Inredning i barnrummet – misstag att undvika

Att inreda i hemmet är väldigt vanligt och något som vissa gör på en daglig basis. Inredning kan vara en hobby på samma sätt som det även kan vara en karriär. Det finns vissa rum som är enklare än andra att få ordning på. Många tycker t.ex. att barnrum är väldigt enkla att inreda, men även här kan det uppstå en hel del inredningsmissar som kan vara bra att undvika.

Inredningsmissar i barnrummet

Vi svenskar är väldigt duktiga på att upprepa samma inredningsmisstag gång på gång, men vi har lösningen på problemet. Följ bara våra rekommendationer och ni får ett barnrum som är stilrent, snyggt och lekfullt på samma gång.

  • Låt barnet vara med och bestämma – men inte för mycket. Se till att färgerna i rummet passar ihop med resten av bostaden. Detsamma gäller när det kommer till möbler. Det är ingen idé att köpa en säng i form av en bil om barnets intresse skiftar från en dag till en annan.
  • Även barnrum behöver känslan av rymd. Testa att hänga gardinerna så nära taket som möjligt istället för kant i kant med fönstret. På så sätt kommer rummet att känna större och mer luftigt att vistas i. När gardinerna hänger precis mot fönstret så får det bara fönstret att se mycket mindre ut.
  • Satsa på ljusa färger, eftersom detta förstorar
  • Är barnrummet litet? Försök att undvika tunga och alldeles för klumpiga möbler. Välj nätta alternativ som “andas”. Ett exempel är en sängram med galler istället för en i massivt trä. Om möblerna är stor i ett litet rum så kommer det inte finnas lika mycket lekyta att vistas på och rummet blir dessutom mer svårstädat.
  • Glöm inte bort förvaringen! Det här är ett misstag som du bara inte får göra. Barn har många saker (läs leksaker) och du kommer vilja ha ett snabbt och enkelt sätt att få undan dessa. Välj utdragbara lådor i bra höjd så att barnet själv kan plocka fram och undan sina saker när det är önskat. Då slipper även du agera städtant varje gång barnet har lekt klart.
  • Starka färger är kul, men det kan också skapa obalans. I sovrummet ska man kunna känna ett lugn och harmoni, speciellt för att kunna få bra sömn.

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon