|
Quick Contact
+123 456 5532

Inred tonårsrummet

Att inreda ett tonårsrum är inte det allra lättaste. Tonåringar är en typ för sig och vill gärna bestämma in i minsta detalj hur rummet ska se ut. Oftast är deras önskemål så långt ifrån våra egna som man bara kan komma. Väggarna ska prydas med affischer och kanske ska det till och med skrivas häftiga citat på väggarna. Här är det viktigt att man som förälder går in och tillsammans kommer överens om hur rummet ska se ut. Det är viktigt att tonåringen får vara med och bestämma, eftersom det trots allt är denna person som kommer att spendera mest tid här.

Det finns några saker som vi tycker är självklara att tonåringen ska få bestämma själv och det är t.ex. valet av färg på väggarna. Det betyder inte att tonåringen ska få ha olika färger på alla väggar, utan att barnet bara får vara med och ha något att säga. Förutom färgen så kan det även vara fint att låta tonåringen få bestämma hur möblerna ska vara placerade så länge som det inte påverkar rummets funktion och ändamål.

Men det finns saker som även du som förälder måste få ha något att säga till om, naturligtvis. Trots allt är det du som äger eller betalar för bostaden och man kan inte gå loss hur mycket som helst. Det gäller att hitta en balans och samarbeta tillsammans med tonåringen för att båda ska bli nöjda, men viss typ av inredning bör alltid ligga till grund. Vi listar nedan!

  • Säng
  • Förvaring av saker och kläder
  • Bra belysning
  • Skrivbord eller annan plats där barnet kan utföra läxor eller liknande

Om ditt barn har en specifik hobby så ska du som förälder även uppmuntra detta och ett bra sätt är att inkludera hobbyn i inredningen. Det kan t.ex. handla om att låta barnet sätta upp fotbollströjan från favoritspelaren på väggen eller låta bandyklubborna stå framme för att göra rummet extra personligt. Detta är väldigt små saker som sällan har någon större betydelse för rummet i sig, men som kanske har väldigt stor betydelse för barnet.

Inred tillsammans

Överraska inte din tonåring med att göra om hela barnets rum medan barnet inte är hemma. Det här är något som ni båda måste göra tillsammans, eftersom det i de flesta fall annars bara ger en motsatt effekt. Tonåringar är väldigt känsla med sina utrymmen och vill vara närvarande när det egna rummet ska genomgå en förändring. Inte minst för att säkerställa att föräldrarna inte får tag på den där hemliga dagboken. Respektera ditt barns privatliv och gör inredningen och förändringen till något roligt minne som ni har delat tillsammans. Om barnet inte vill vara med och bygga möbler, okej, vi förstår, men låt åtminstone barnet få vara med och välja vad som ska in eller ut ur rummet.

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon