|
Quick Contact
+123 456 5532

Inred tillsammans med barnet

Som förälder har man oftast redan en klar syn om hur man vill att barnets rum ska se ut. Om man har intresse för inredning har man troligtvis redan alla andra rum klara och vill att även barnrummet ska följa den röda tråden som löper genom alla rum. När barnet är litet har man fördelen av att själv kunna bestämma in i minsta detalj hur rummet ska se ut, men när barnet blir äldre kommer det att ha allt mer att säga till om.

Att inreda och göra om är något som ska vara roligt för alla parter och därför kan det vara en bra idé att inreda tillsammans med barnet. Här är det viktigt att komma ihåg att ni tillsammans ska komma fram till inredning och färger som ni båda tycker känns bra och som kommer att fungera under en längre tid. Att inreda med ditt barn betyder inte att du ska gå med på att skruva upp en basketkorg på väggen eller att ni ska måla väggarna i cirkustema. Det handlar mer om att låta barnet få vara med och bestämma, använda sin kreativitet och skapa sitt eget personliga rum – med din vägledning och hjälp.

Så gör ni

Visst kan det låta som ett drömscenario där du och ditt barn sitter och i lugn och ro planerar hur rummet ska se ut, men i verkligheten är det inte alltid lika enkelt. Det kan uppstå både bråk, sura miner och konflikter, speciellt om ni båda har väldigt starka personligheter och viljor. Vi har dock det bästa tipset på hur ni ska lösa situationen och göra inredningsplaneringen till något riktigt kul!

1. Börja med att ta fram två stycken papper. Ett till dig och ett till ditt barn. Det kan vara helt vanliga ritpapper, linjerade papper eller vad ni än har till hands.

2. Nu ska ni rita! Låt barnet rita sin version av sitt drömrum och så ritar du så som du önskar att rummet ska se ut. Kom ihåg att använda er av färgpennor så blir det lättare längre fram.

3. När båda har ritat klart är det dags för prioritering. Du prioriterar det på din teckning som du tycker är viktigast att ha med och barnet gör detsamma.

4. Nu är det den svåra biten – att komma överens! Sätt era teckningar bredvid varandra och se om ni har prioriterat samma saker. Om inte – så kan båda få sin vilja igenom med de föremål och färger som de uppskattar mest. Prata, kom överens och gör det till något kul!

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon