|
Quick Contact
+123 456 5532

Byta golv

En viktig del i att skapa ett trivsamt rum är valet av golv. Är golvet gammalt och slitet eller matchar det inte din nuvarande inredning? Då kan det vara dags att byta. I många fall är det något du också kan göra själv.

Vilken typ av golv vill du ha?

Börja med att fundera på vilken typ av golv du vill ha i rummet. Saker att överväga är dels praktiska, dels estetiska. Kanske vill du att golvet ska matcha golvet i ett intilliggande rum, eller så har du barn och husdjur och behöver något som är slittåligt och lättstädat.

Vinylgolv är som regel slittåliga och lättstädade vilket gör att de passar bra i exempelvis kök och hall. De förekommer vanligen i mönster som föreställer sten, trä eller klinker och är som regel billigare än trä och parkett. Vinylgolv som levereras som plattor kan du oftast lägga själv medan mattor kan vara lite knepigare att skära till på ett snyggt sätt.

Trä- eller parkettgolv passar dig som vill ha ett elegant resultat och inte har något emot att lägga ned lite mer tid på skötseln. Dessa golv passar i de flesta hem, oavsett om du bor i en lägenhet i innerstan eller i en gammal stuga ute på landet. Är du bara lite händig kan du lägga ett parkettgolv på egen hand. Vill du lägga golvet själv är det enkelt att beställa ditt golv på nätet, få det hemlevererat och sedan påbörja jobbet när du har tid.

Att tänka på innan golvbytet

Innan du påbörjar projektet bör du titta närmare på det nuvarande golvet. Fungerar det som underlag till det nya golvet eller måste det åtgärdas alternativt tas bort? Ta sedan bort lister och dörrfoder så att du kan lägga in det nya golvet under dem. Om du också tänkt måla eller tapetsera i rummet, gör detta först. Då behöver du inte oroa dig över spill på det nya golvet.

Ljuvali.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Ljuvali.selogin form


epsilon